Vatandaşlığı En Değerli Ülkeler Belli Oldu

Dijital dünyanın önde gelen ikamet ve vatandaşlık planlama firması olan Henley & Partners tarafından vatandaşlığı en değerli ülkeler sıralandı...

Vatandaşlığı En Değerli Ülkeler Belli Oldu
Vatandaşlığı En Değerli Ülkeler Belli Oldu Hilal Mert

Dijital dünyanın önde gelen ikamet ve vatandaşlık planlama firması olan Henley & Partners tarafından vatandaşlığı en değerli ülkeler sıraladı. Şirket, sıralama yaparken ekonomik güç, insani gelişim, yaşam süresi ve standardı, barış ortamı ve istikrar gibi parametreleri, dış değerlerde ise global standardı, uluslararası seyahat özgürlüğü, fırsatların çeşitliliği ve kalitesi gibi parametreleri göz önünde bulundurdu.

İşte vatandaşlığı en değerli ülkeler;

20- Slovenya - 78.2 puan

19- Lüksemburg - 78.2 puan

18- Çek Cumhuriyeti - 78.6 puan

17- Portekiz - 78.6 puan

16- Lihtenştayn - 78.8 puan

15- Belçika - 79.1 puan

14- İngiltere - 79.2 puan

13- İrlanda - 79.4 puan

12- İspanya - 79.5 puan

11- İsviçre - 79.6 puan

10- Hollanda - 79.7 puan

9- İtalya - 79.9 puan

8- Avusturya - 79.9 puan

7- Finlandiya - 80.7 puan

6- Norveç - 81.0 puan

5- İsveç- 81.2 puan

4- İzlanda - 81.3 puan

3- Danimarka - 82.4 puan

2- Fransa - 82.4 puan

1- Almanya - 82.7 puan
 
NOT: yapılan listede Türkiye 35.2 puan ile listenin 88'inci sırasında yer aldı.
 

Yabancı Ülke Vatandaşı Nasıl Olunur?

Örneğin; İngiliz vatandaşı olmak için gereken şartlar...

18 yaşın üzerindeyseniz ve en az 5 yıl İngiltere’de yaşadıysanız İngiliz vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise İngiliz vatandaşıyla en az 3 yıl evli kalmış olmak. 1 Ocak 1983 tarihinden önce İngiltere doğumlu olanlar da vatandaşlık hakkı elde edebiliyor. Bu tarihten sonra İngiltere’de doğanlar için, anne veya babanın İngiliz vatandaşı veya yasal olarak İngiltere’de ikamet etmiş olması şartı aranıyor. Eğer İngiltere’de en az 1 milyon sterlinlik bir iş yatırımı yaparsanız, yaş veya dil bilgisi gibi ayrıntılar gözetmeksizin oturma iznine başvurabilirsiniz. İngiltere’de 5 yıl bu oturma izniyle yaşarsanız da, vatandaşlığa başvurma hakkınız var. Bunun dışında, 200 bin sterlinlik bir iş yatırımıyla da oturma iznine başvurabilirsiniz. Ancak bu durumda İngilizce bilmeniz ve İngiltere’de yaşadığınız süre boyunca geçiminizi sağlayacak kaynaklar göstermeniz şart. Bu tür çalışma vizesini elde ettikten 5 yıl sonra da vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz. İngiltere, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.

Vatandaşlık Ülke En Değerli Yabancı Ülke Vatandaşı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye'nin Özgün Helikopteri Uçuşa Gün Sayıyor
Türkiye'nin Özgün Helikopteri Uçuşa Gün Sayıyor
Kurban Bayramı Namaz Saati Kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı Namazı Saatleri
Kurban Bayramı Namaz Saati Kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı Namazı Saatleri